OBILJEŽILI SMO DAN PLANETE ZEMLJE

admin@osbs.edu.ba
admin@osbs.edu.ba
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

I ove godine 22.aprila tradicionalno se obilježio “Dan planete Zemlje”.

Učiteljice petih razreda naše škole Uglješa Elvira (V1) i  Gujić Jasmina ( V2) realizovale su ogledni čas  iz predmeta Priroda upravo na temu  “Dan planete Zemlje“.

Učenici petog razreda  su nas pod vodstvom svojih učiteljica podsjetili  koliko je doista važno, poduzeti  korake koji će nas dovesti do obnove i zaustaviti razornu ljudsku narav u uništavanju planete na kojoj živimo ostavljajući dubok trag poguban za ekološke sisteme.

“Ožiljci” su svuda širom planete, moramo obnoviti  Zemlju, jer za naš život potrebna je  zdrava planeta Zemlja, kako bismo imali sigurnu egzistenciju, zdravlje i opstanak budućih generacija. Rijetki danas žive u suživotu s prirodom. Moramo to promijeniti.

Vrijedni učenici  su svojim aktivnostima koje su realizovali na poučan i kreativan način sastavljanjem eko poruka, izradom eko plakata, kvizom do znanja o očuvanju prirode, ali i  na zabavan način  putem  igrokaza, pisanjem akro stiha na temu “Čist okoliš“ i kroz pjesmu “Spasimo planetu” zasigurno  ostavili  bar mali trag u očuvanju naše planete.  Cilj časa bio je podizanje ekološke svijesti, a na samom kraju možemo zaključiti isto ono što i realizatori ovog časa da biti ekološki osvješten i nije teško, te nam poručuju da čuvamo našu planetu, jer je ona naš dom! Na kraju časa učiteljice su voditeljici Ekološke sekcije naše škole Hajriji Velić uručile ekološke edukativne poruke koje će nastavnica sa članovima sekcije postaviti u školskom dvorištu. Mi smo svi uživali  na ovom času, odnosnu času posvećenom našoj planeti,  pa tako za Zemljin spas dignite i vi svoj glas.

Nek je Zemljin dan, svaki dan !

U nastavku možete vidjeti  samo mali djelić  sadržaja  koji nam je priređen , radove  i panoe koje su naši učenici izradili i koji će zasigurno zauzeti  svoja mjesta  u hodnicima naše škole.

Izvještaj pripremili članovi Ekološke sekcije.

Dodatni članci