„ŠKOLA U PRIRODI“

admin@osbs.edu.ba
admin@osbs.edu.ba
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u školskoj 2021/2022. godini realizira, shodno Nastavnom planu i programu nastavnog predmeta Moja okolina, za učenike četvrtih razreda javnih osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, „Školu u prirodi“ .

Programske aktivnosti „Škole u prirodi“ realizovane su  14.6 2022. i 15.6.2022. godine u Šabićima. 

Prijevoz, hranu i dvodnevni smještaj za sve učenike je obezbijedilo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

 67 učenika naše škole je pohađalo „ Školu u prirodi“. U pratnji učenika su bile učiteljice Trnka Edita, Ibrović Mubera i Čelik Lamija.

 U četvrtak, 14.6.2022. godine, polazak je bio sa benzinske pumpe u Briješću u 10 sati. Učenici su bili raspoređeni u dva autobusa. U prvom autobusu su putovala 22 učenika IV-2 odjeljenja, učiteljica Ibrović Mubera. U drugom autobusu su putovala dva odjeljenja 22 učenika IV-1 – učiteljica Trnka Edita i  23 učenika IV-3  – učiteljica Čelik Lamija. U Šabiće su stigli u 11 sati. Nakon smještaja krenuli su u obilazak prirodnih ljepota ovog mjesta.

„ Škola u prirodi“ je bila odgojno – obrazovnog i edukatovno-zabavnog karaktera. Učenici su uživali u prirodnim ljeptama, igrama na sportskim terenima,  druženju, zabavi  i jačanju prijateljstva.  Boravak u Šabićima će im ostati u lijepom i nezaboravnom sjećanju.

Dodatni članci