Škola u prirodi za učenike IV razreda

admin@osbs.edu.ba
admin@osbs.edu.ba
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

U periodu od 23.10. do 25.10.2023.godine realizovana je Škola u prirodi za učenike IV razreda Osnovne škole „Behaudin Selmanović“. Učenici četvrtog razreda naše škole (šezdeset jedan učenik) u pratnji učiteljica Podrug Nevrese, Kanlić Enise, Hubijar-Muslić Ermine i bibliotekarke Erović-Mulahmetović Enese  boravili u hotelu “Pahuljica” na Vlašiću.

U ponedjeljak 23.11.2023. god. u 9 i 30 sati smo krenuli iz Sarajeva, uz kratak odmor u Travniku, na Vlašić smo došli kako smo i planirali prije ručka.

Tokom boravka na Vlašiću  vrijeme je bilo vema ugodno pa  smo dane iskoristili za duge šetnje i rekreaciju, posjetu zoo vrtu, kao i za proširivanje znanja o biljnom i životinjskom svijetu i orijentaciji u prirodi, na planini.

Uživali smo u prelijepim prizorima crnogorične šume na obroncima Vlašića, učili o  pravljenju vlašićkog sira, o stadima ovaca i psu tornjaku, udisali čist planinski zrak.

Učenici su uživali u raznim sportskim aktivnostima.

U povratku smo posjetili Travnik (Travničku tvrđavu, Šarenu džamiju i muzej “Rodna kuća Ive Andrića”).

Puni prelijepih utisaka i bogatiji za nova iskustva koja su zajedno doživjela djeca nisu krila oduševljenje i želju da sve opet ponove. Učenici su se sretni i zadovoljni vratili svojim kućama.

Tokom Škole u prirodi veoma uspješno je realizovana i vannastavna aktivnost – radionica “Izazovi selektivnog odlaganja otpada, smanjimo naš ekološki otisak”

Drugog dana boravka posjetio nas je direktor škole Selmir Fehratović i kratko uživao u druženju s nama.

U poslijepodnevnim satima (oko 17 sati) smo doputovali u Sarajevo gdje su nas dočekali direktor škole i roditelji koji su preuzeli djecu.

Sve je prošlo u najboljem redu, od putovanja, smještaja, hrane i boravka bez povreda i toga da se ni jedno dijete nije bilo bolesno.

Dodatni članci

KOMUNIKACIJA

Komunikacija je sporazumijevanje, odnosno razmijena informacija, ideja i osjećaja verbalnim,