Ekskurzija učenika IX razreda

admin@osbs.edu.ba
admin@osbs.edu.ba
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Ekskurzija za učenike devetog razreda naše škole održana je u terminu 8.5. -11.5. 2024.godine. 51 učenik iz tri odjeljenja, u pratnji razrednica i direktora su u 8 :00 sati ujutro krenuli na dugo iščekivano, najposebnije četverodnevno  putovanje . 

Prvi i zadnji dan proputovali smo Hercegovinu, posjetivši kulturno-historijske znamenitosti  južnog dijela naše domovine, istovremeno uživajući u bogatstvu prirodnih ljepota. Bili smo u posjetu muzeju “ Bitka za ranjenike na Neretvi “u Jablanici, prešli preko veličanstvenog Starog mosta u Mostaru , vidjeli Blagaj i rijeku Bunu, obišli živopisni  Počitelj, uživali na Kravicama , diveći se ljepoti tamošnjih vodopada . 

Dva dana boravili u Hrvatskoj , smješteni u Sportskom centru Bossina u Zaostrogu . Putovali na cjelodnevne izlete u Split i Makarsku, uživajući u morskom zraku i suncu, upoznali se sa znamenitostima ova dva grada. Dioklecianova palača u Splitu I Malakološki muzej školjki u Makarskoj ostavili su najjači utisak na sve nas.  

Osim edukacijskog dijela , ekskurzija je obilovala i zabavom . Bilo je tu puno pjesme, muzike, plesa  i sportskih aktivnosti . 

Izvanredan tim putničke agencije Biss -Tours pomogao je da putovanje protekne bez organizacijskih problema. Kulturno, dostojanstveno, uljudno ponašanje naših učenika, poštivanje pravila i dogovora, uvažavanje nastavnica, direktora i ostalog osoblja učinilo je ekskurziju uspješnom, vrijednom pamćenja.   Zdravi, zadovoljni, puni lijepih utisaka  vratili su se kući svi učesnici ekskurzije.

Dodatni članci