MEĐUNARODNI DAN DJECE OBOLJELE OD RAKA

admin@osbs.edu.ba
admin@osbs.edu.ba
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

Međunarodni dan djece oboljele od raka obilježava se 15. februara svake godine u cilju podizanja svijesti o problemima sa kojima se suočavaju djeca adolescenti oboljeli od raka. Ove godine smo se odlučili da Međunarodni dan djece oboljele od raka obilježimo direktnim učešćem u projektu ,,Moja kosa tvoja kosa’’ koji je jedan od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje ,,Srce za djecu oboljelu od raka’’ u sklopu ovog projekta izrađuje prirodne kose i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose.

Naših devet učenica: Medina Majstorić, Erna Sirbubalo, Alina Rizvo, Ismihana Tatlić, Lemmana Čavčić, Lamija Redžić, Adna Kulovac, Saira Hajdarević, Nejla Omeragić i jedna nastavnica naše škole Aida Hadžić donirale su svoju kosu i na taj način pomogle da se barem na tren vrate osmijesi i uljepšaju dječija lica.

Projekat su realizovale:  Aida Hadžić i Šeherzada Tahić Zahirović, nastavnice, Amela Muftić – Arapović, socijalna radnica, Salem Sućeska, domar i Elma Oruč, frizerka frizerskog salona ’’KF’’. Posebna zahvala ide roditeljima naših učenica, direktoru, učiteljicama, razrednicima i kolektivu škole koji su prepoznali važnost i značaj učešča naših učenica u jednom humanom djelu.

Dodatni članci