Ekskurzija učenika 9. razreda

admin@osbs.edu.ba
admin@osbs.edu.ba
Share on facebook
Share on twitter
Share on google

U periodu od 14.5. do 17.5.2023.godine, realizovana je ekskurzija učenika 9. razreda naše škole. Učenici su bili u posjeti Unsko-sanskom kantonu. Na putu prema Bihaću učenici su posjetili Travnik, Jajce, te u poslijepodnevnim satima stigli u Bihać.

Drugi dan u pratnji vodiča upoznali smo se sa kulturnim nasljeđem grada Bihaća, a zatim uživali u pogledu na prelijepu i nabujalu rijeku Unu.

Treći dan ekskurzije zbog poplava koje su zadesile Unsko-sanski kanton, nismo mogli realizovati posjetu Nacionalnom parku Una I Štrbačkom buku, kao ni  starom gradu Ostrožac jer nam je sigurnost djece bila na prvom mjestu, te smo treći dan realizovali posjetu kinu Cinestar i učenici su uživali u projekciji 3D filma “Čuvari galaksije3”

Četvrti dan je rezervisan za povratak kući, a u povratku smo posjetili Banjaluku, tvrđavu Kastel i džamiju Ferhadiju. U večernjim satima stigli smo u Sarajevo

 Cilj ekskurzije je bio da se učenici upoznaju sa kulturnim vrijednostima i prirodnim ljepotama ovog dijela Bosne i Hercegovine. I pored izazova sa kojima smo se susreli zbog vremenskih neprilika , odnosno poplava koje su zadesile Unsko-sanski kanton , ekskurzija je uspješno realizovana. U pratnji učenika bili su razrednici Hajrija Velić , Mirsad Muharemović i direktor škole Selmir Fehratović.

Dodatni članci